Bygga pool

Vad skall jag tänka på om jag vill bygga pool?

Bygga pool? Att ha en helt egen pool i trädgården är, för många, en dröm som man gärna vill skall gå i uppfyllelse. Det som man kanske bör tänka på är hur markförhållandena ser ut på den egna villatomten. Är det svårt att gräva? Måste man spränga och i så fall i vilken omfattning? Vilken typ av pool vill vi ha och vad kommer kalaset att kosta? Är du en ”händig rackare” med en grävmaskin i garaget eller är har du ”tummen mitt i handen” och saknar kontakter inom grävning / sprängning?

nyckelfärdig pool byggsats

Nyckelfärdig pool – Kostar förstås en slant…

För oss med tummen mitt i handen är detta alternativ det som finns att välja på! Om du inte är säker på vad som skall göras är det bästa att låta folk som har poolbygge som sin profession att utföra arbetet. Livslängden på en pool är väldigt lång (om man sköter prylarna) och att göra halvbra arbete kommer för alltid att vara en nagel i ögat. Kostnaden för en grävd 8×4 meters klassisk pool med trästomme och hyfsat bra och väl dimensionerade pumpar och reningsverk landar någonstans mellan 200 och 300 000 kronor. Lägger man sig i det nedre intervallet, kanske snålar man in på några komponenter, kanske tar man en poolstege i stället för en pooltrappa kommer man förmodligen att ”gräma sig” över detta under mycket lång tid.
Rekommendationen är alltid att hellre lägga några 10 000 kr mer i detta läge.

Bygga pool i byggsats – Alternativ för den händige…

Om du anser dig ”hyfsat händig” är det säkerligen inga problem med att köpa poolen och bygga pool i byggsats och göra arbetet helt på egen hand. Om man väljer detta alternativ är det ju förstås väldigt bra om man köper bra produkter och produkter som är väl dimensionerade i förhållande till poolens storlek (vattenmängd) och hur mycket som man räknar med att det kommer att badas. Att investera i till exempel en poolrobot är obeskrivligt smidigt och sparar väldigt mycket tid jämfört med det ”gamla sättet” att använda en poolhåv. Om man köper en pool i byggsats och kan gräva själv (kompis) och gör allt arbete på egen hand kan man kanske komma undan med cirka 100 000 kronor. Samma sak här, lägg gärna några extra 10 000 kr på bra grejer när du väl skall bygga pool.